SAMSUN / YAKAKENT - 100.Yıl Cumhuriyet İlkokulu

100.Yıl Cumhuriyet İlkokulu

Merkez Mahallesi Bahçelievler Sokak Yakakent SAMSUN
Vizyon
Yaratıcı, Değişen dünyaya uyumlu, Sorunlara çözüm getiren, Girişken, Vatansever, Yüksek donanımlı, Üretken, Ahlaklı, Dinamik, Öğrenmeyi seven bireylerin yetiştirildiği, Samsun´un ve Türkiye´nin önde gelen okulları arasında olmak, Her zaman ´´Yakakent 100. Yıl İlkokulu Bir Okuldan Fazlası´´ sloganımıza uygun bir okul olarak, Uluslararası düzeyde adını duyurmaktır.
Misyon
Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, Çağdaş, Sorumluluklarını bilen, Mücadeleci, Üretken, Toplumsal ilişkilerinde başarılı, Bilgili, Becerili, Özgüven sahibi, Çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kurabilen, Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilen, Çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek becerilere sahip, Bilimsel düşünceyi ön planda tutarak bilgiye hızla ulaşabilen, Problem çözme yetisine sahip, Çalışkan, Anayı, Babayı, Atayı sayan, Ailesine önem veren, Değerlerine ve Mukaddesatına bağlı, Türkiye Cumhuriyeti´ne karşı görev ve sorumluluklarının Bilincinde olan nesiller yetiştirmektir.
Öğretim Şekli :NORMAL ÖĞRETİM
DOĞALGAZ
İlçe merkezinde olup, yaya yada araçla ulaşılabilir
Merkez mah. Bahçelievler 8. Sokak 6/2 Yakakent SAMSUN
İL MERKEZİNE 88 KM UZAKLIKTADIR.
Satranç Egzersiz Saatlerimiz vardır.
Proje Çalışmaları
Okulumuzda; OKUL MERKEZLİ GELİŞİM,GERİ DÖNÜŞEN ŞEHİR SAMSUN, OKUSAM,DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ,SIFIR ATIK,eTwinning Projeleri uygulanmaktadır.