SAMSUN / YAKAKENT - 100.Yıl Cumhuriyet İlkokulu

Nis

Okulumuz 3/ C sınıfı öğrencilerinin ,öğretmenleri Atiye KAVİOĞLU rehberliğinde yürüttükleri Re GEN(GERİ DÖNÜŞÜMCÜ ÜRETİMİ)projesinde etkinlikler devam ediyor .

Öğrencilerb çevremizdeki doğal unsurlarla ilgili bir araştırma yaptılar,doğal çevreyi gözlemlediler,gözlemleriyle ilgili poster hazırladılar.

Aynı zamanda ev temizliğinde üzerlerine düşen görevlerle ilgili çizelge hazırlayıp,günlük olarak bu görevleri yapmaya başladılar,okul bahçesinin ve çevremizin temiz tutulmasıyla ilgili bilgilendirme ve temizlik çalışmalarına da devam ediyorlar.

Nis

ATMIYORUM ,HAYATA KATIYORUM projesinde 3/ C sınıfı öğrencileri GÜVENLİ İNTERNET GÜNÜ' nde farlı etkinlikler gerçekleştirerek ,gelebilecek tehlikelere dikkat çektiler ve güvenli kullanım için önerilerde bulundular.

Nis

Yakakent 100. Yıl İlkokulu 3/C sınıfı öğretmeni ATİYE KAVİOĞLU ve öğrencileri e Twinning platformunda HAMZA EVMEZ hocamızın mentörlüğünde başladıkları projede 30 Mart Geri Dönüşüm Günü nde farklı atık materyaller kullanarak saat yaptılar.Yaptıkları saatleri aynı zamanda matematik dersinde ZAMAN ÖLÇÜLERİ konusunda pratik yapmak için kullandılar.

Nis

Yakakent 100. Yıl İlkokulu 3/C sınıfı öğretmeni ATİYE KAVİOĞLU ve öğrencileri e Twinning platformunda HAMZA EVMEZ hocamızın mentörlüğünde başladıkları projede NİSAN ayında farklı KAĞIT atıklardan saksılar yaptılar.Kağıt atıkları sanata dönüştürdüler.

Nis

Yakakent 100. Yıl İlkokulu 3/C sınıfı öğretmeni ATİYE KAVİOĞLU ve öğrencileri e Twinning platformunda HAMZA EVMEZ hocamızın mentörlüğünde başladıkları projede mart ayında farklı plastik atıklardan saksılar yaptılar.Plastik atıkları sanata dönüştürdüler.

Nis

Yakakent 100. Yıl İlkokulu 3/C sınıfı öğretmeni ATİYE KAVİOĞLU ve öğrencileri e Twinning platformunda HAMZA EVMEZ hocamızın mentörlüğünde başladıkları projede TÜRKİYE,ROMANYA,YUNANİSTAN,KUZEY MAKEDONYA VE ÜRDÜN’DEN ortaklarla çalışmalarına devam ediyorlar.

Öğretmen ve öğrenci webinarları sayesinde tanışıp ,yapacakları etkinlikleri planladılar.Öğrenciler kendilerini tanıtıp,diğer arkadaşlarını tanıma şansı yakaladılar ve arkadaşlarına yaptıkları etkinlik örneklerini tanıtma fırsatı buldular.

Mrt

Water Wonders projesi Ocak ayı etkinliği olan su deneyleri 3/A sınıfı öğrencileri tarafından yapıldı.

Mrt

Tüketim çılgınlığının büyük olduğu bir çağda, öğrencilerimizde sadece tüketici değil üreten insan olma, bilinçli tüketme, doğayı koruma, geri dönüşüm konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan DON'T THROW AWAY YOUR FUTURE. RECYCLE IT! Projesi Şubat ayı itibariyle tamamlanmıştır. 3/ A Sınıfı öğretmeni Derya AK tarafından başarı ile tamamlanan projede geri dönüşüm, bilinçli tüketme, sıfır atık gibi bir çok konuda fayda sağlamıştır. Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi tebrik ederiz

Ock

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri; sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için "dönem sonu faaliyet haftası" düzenlendi. Hafta boyunca yapılacak etkinlikler, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizden oluşan heyet tarafından organize edildi. Planlanan etkinlik takvimine uygun olarak bugün 3.sınıf öğrencilerimizle İlçe Jandarma Komutanlığı'na moral ziyaretinde bulunduk. "Şehitler Ölmez" pankartı açan öğrencilerimiz kendi yazdıkları şiirleri okuduktan sonra yaptıkları resimleri askerlerimize sundular. Son olarak yaptıkları kurabiyeleri ikram ederek minnettarlıklarını ifade ettiler.

Ara

Okulumuz öğretmeni Rukiye Alver Bayar tarafından yürütülecek olan ve bir eTwinning projesi olan Geri Dönüşen Kahramanlar (Returning Heroes)  başlıyor.

Ara

2/B sınıfı öğretmeni Naile Gözde Pamukoğlu Okusam Projesi kapsamında öğrencilerine okuttuğu "Oyuncaktan Bir Müze" adlı hikaye kitabından esinlenen öğrenciler geri dönüşüm attıklarından kendi oyuncaklarını ve kuklalarını hazırladılar. Oyuncakları ve kuklalar ile arkadaşlığın önemi, sevgi, nezaket ifadeleri ile canlandırma yaptılar, oyunlar oynadılar.

Ara

Okulumuz 3/A Sınıfı öğretmeni Derya AK tarafımdan yürütülen Water Wonders Projesi Aralık ayı etkinliği olarak WordArt ve Pixton çalışmaları yapıldı.

Ara

''Geleceğini Çöpe Atma.Geri dönüştür!'' projesi kapsamında 3/A Sınıfı Öğretmeni Derya AKve projede yer alan 3/A sınıfındaki öğrencilerimiz Yakakent Belediyesine ait Geri Dönüşm Ayrıştırma Tesisini ziyaret etiler.Belediye BaşkanıHüseyin Kıyma ve Temizlik İşleri Müdürü Hasan İslam ayrıştırma işlemlerini nasıl yaptıklarını ve daha sonrasında fabrikalarda nasıl işlendiğini detaylı bir şekilde öğrencilerimze anlattılar.Geri dönüşümde ayrıştırma işini yerinde gözlemleme imkanını bizlere sunan Belediye Başkanımıza ve Temizlik İşleri Müdürümüze çok teşekkür ederiz.

Ara

Tutum Yatırımı ve Türk Malları Haftası okulumuzda kutlandı. Hafta boyunca  yerli malı kullanmanın önemli üzerinde duruldu. Bölgelere göre yetişen ürünler tanıtıldı