SAMSUN / YAKAKENT - 100.Yıl Cumhuriyet İlkokulu

May

Geri Dönüşen Kahramanlar Projesi etkinliği olarak akrostiş çalışması yapıldı.  Öğrenciler harflere uygun olarak mısralarını yazdılar ve şiirlerini tamamladılar

May

Rukiye Alver Bayar öğretmenimiz tarafından yürütülen Geri Dönüşen Kahramanlar Projesinde Güvenli İnternet Günü ile ilgili kodlama, boyama vb. etkinlikler yapıldı. Öğretmenimiz de Güvenli İnternet Günü hakkında eğitimlere  katılarak Projesinde bu güvenlik kurallarını uygulamaktadır

May

Geri Dönüşen Kahramanlar Projesi Öğretmen Webinarı yapıldı. Toplantıda yapılacak çalışmalar belirlendi ve fikir alışverişinde bulunuldu.

May

Okulumuz öğretmeni Derya AK ve 3/A Sınıfı tarafından yürütülen Water Wonders projesi kapsamında web2 araçlarından Genially ve Zompad kullanıldı. Yapılan çalışmalar ilgili alanlara yüklendi

May

Okulumuz öğretmeni Rukiye Alver Bayar tarafından yürütülen Geri Dönüşen Kahramanlar projesi kapsamında Dijital Oyunlar etkinliği yapıldı. Öğrenciler Quizizz'de geri dönüşümle ilgili hazırlanan soruları cevapladılar

May

Okulumuz öğretmeni Rukiye Alver Bayar tarafından yürütülen Geri Dönüşen Kahramanlar projesi kapsamında kuklalarını hazırlayan öğrenciler kukla gösterilerini sundular. Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi tebrik ederiz

Nis

Okulumuz 3/A sınıfı öğretmeni Derya AK tarafından yürütülen Water Wonders projesi Nisan ayı Su Toprağa Hayat Verir etkinliği için tohum çimlendirip toprağa ektiler. Suyun canlılar ve toprak için önemine değindiler. Sulama yaparak suve toprak ilişkisini kavradılar

Nis

Water Wonders projesi kapsamında güvenli internet günü etkinlikleri yapıldı. GÜVENLİ İNTERNET GÜNÜ etkinliklerini gerçekleştiren ve bu konuda farkındalık oluşturan 3/A sınıfı öğrencilerini tebrik ederiz

Nis

Okulumuz öğretmeni Derya AK tarafından yürütülen JAS Learn and Joy projesi Edpuzzle etkinliği gerçekleştirildi. Bu etkinlikle öğrenciler ülkelerine ait videoları izleyerek yöneltilen soruları cevapladılar.

Nis

Okulumuz öğretmeni Derya AK tarafından yürütülen JAS Learn and Joy Projesi kapsamında ülkelerimize ait gelenek ve görenekleri tanıttık. Öğrencilerimiz bayramlarda el öpme, düğünlerde takı takma ve nazar boncuğu takma gibi gelenekleri resimleyerek ifade ettiler.

Nis

GERİ DÖNÜŞÜMCÜ ÜRETİMI (RE-GEN) projesinde öğrencilerimiz NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLARI araştırdılar.Bu hayvanlarla ilgili web 2.0 oyunu hazırlayarak ,hem kendileri oynadı hem de diğer ortaklarıyla paylaşarak onların da oynamalarını sağladılar.Yine diğer ortaklarından gelen oyunları oynadılar.

Proje panosu için nesli tükenmekte olan hayvanlarla ilgili (sınırlı alan boyama,mandala,vb.) sanatsal çalışmalar yaptılar ve sergilediler.

Yaptıkları araştırmaların sonucunda kısa bir belgesel hazırlayarak sundular.

Nis

RE GEN ekibinin yeni çalışması TOPRAK KİRLİLİĞİ  ile ilgili.Bununla ilgili gezi gözlem çalışmaları, web 2.0 araçları kullanarak karikatür hazırlama,Tagul çalışması,sonuçları somut olarak görüp değerlendirmek için de KİRLİ TOPRAK DENEYİ yaptılar.Sonuçları okuldaki diğet arkadaşlarıyla paylaşarak ,farkındalık geliştirmeye çalıştılar.

Nis

3/ C sınıfı öğrencileri RE GEN projelerinde GERİ DÖNÜŞÜMÜ oyun oynayarak pekiştirmeye çalıştılar. Yaptıkları ortak ve işbirlikçi takım çalışmalarıyla diğer ülkelerden ve ülkemizden arkadaşlarıyla deneyimlerini paylaşmaya devam ettiler.

Nis

RE GEN ekibi olarak GÜVENLİ İNTERNET GÜNÜ etkinliklerini gerçekleştiren ve bu konuda farkındalık oluşturan 3/ C sınıfı öğrencilerini tebrik ediyoruz.

Nis

Okulumuz 3/ C sınıfı öğrencilerinin ,öğretmenleri Atiye KAVİOĞLU rehberliğinde yürüttükleri Re GEN(GERİ DÖNÜŞÜMCÜ ÜRETİMİ)projesinde yeni konuları SU TASARRUFU oldu.Konu ile ilgili öncelikle el broşürleri hazırlanıp ,velilere gönderildi,hazırlanan broşür proje ortaklarının da düzenleme yapıp göndermesi için projenin ilgili sayfasında paylaşıldı.

Ayrıca proje panosuna konu ile ilgili akıllı işaretler yapılıp boyanarak asıldı,okuldaki diğer öğrenciler bilgilendirildi ,su tasarrufu günlüğü tutularak tüm aile birlikte suyu tasarruflu kullanmaya başlandı.